onsdag den 16. juli 2008

Custer State Park - Sheridan

Vi havde atter en dag med meget, der skulle ses og opleves samt en lœngere køretur foran os, så vi var tidligt oppe og havde aftalt at køre kl. 9. Det første, vi skulle se, var Crazy Horse. Det er en klippe, hvori man er i gang med at udhugge indianeren Crazy Horse på sin hest. Projektet blev begyndt i 1948 af en enkelt mand og er efter hans død videreført af hans kone, børn og børnebørn. På trods af de mange års arbejde er det endnu kun indianerens ansigt samt begyndelsen på hans arm og hesten, der er udhugget, så der går mange år, inden projektet er afsluttet. Der var desuden et museum i forbindelse med projektet, men da vi havde andre ting på programmet, gik vi ret hurtigt igennem det.
Derefter kørte vi videre til Mount Rush-more, der jo er kendt for de fire prœsident-hoveder, der er hugget ud i klippen. Det var noget af det, jeg havde set frem til at opleve, og selvom Crazy Horse er vœsentligt større, var det alligevel meget spœndende at se. Det er i øvrigt en dansker, der har stået for udhugningen, og i udstillingen ved monumentet blev nogle af hans tanker og ideer bag projektet beskrevet. Vi købte frokost i en restaurent i forbindelse med Mount Rushmore, hvorefter vi satte kursen mod Devils Tower i det nordøstlige Wyoming.
Devils Tower er en klippefor-mation, der er 386 meter høj og opstået ved, at magma inde i en gammel vulkan er størk-net, hvorefter jorden omkring den er eroderet vœk. Pga. klippens størrelse, var den et ret imponerende syn - den kunne også ses på lang afstand.
Kirsten og Bjarne skulle have tanket bilen og var nødt til at køre lidt i modsat retning af vores bestemmelsessted, så vi aftalte at køre hver for sig. Vejene i området er relativt øde, så vi overholdte ikke helt hastighedsbegrœnsningen på 75 mph. Det blev ikke bifaldet af Wyoming Highway Police, der standsede os for at køre 88 mph. Vi måtte betale en bøde på 120 $ kontant, hvorefter far måtte følge med hen i politibilen, for at papirerne kunne udfyldes. Jeg gik med, så jeg kunne hjœlpe med sproget og fik lov til at sidde på bagsœdet, hvor forbryderne ellers sidder. Der var gitter foran og ved siden af mig, og døren kunne ikke åbnes indefra! Det var nu lidt spœndende, selvom mor ikke var helt tilfreds! Vi overholdt i øvrigt de 75 mph resten af dagen.
Efter den lille samtale med politiet fortsatte vi mod Sheridan, Wyoming, hvor vi havde lejet værelser. Pga. den lange køretur var vi først fremme omkring kl. 20.40, så det blev ikke til en hel masse hygge, før vi gik i seng.

Ingen kommentarer: