onsdag den 23. juli 2008

North Rim, Grand Canyon Nat. Park - Kayenta

Ligesom solnedgangen over Grand Canyon er flot, skulle solopgangen også vœre det, så Bjarne, Astrid og Malte gik ned for at kigge på den allerede kl. 5.30. Vi andre stod først op på det tidspunkt - det lyder måske tidligt, men da vi først stillede urene en time tilbage i går pga. den manglende anvendelse af sommertid i Arizona, føltes det ikke så tidligt. Vi måtte igen selv sørge for morgenmaden, og derefter pakkede vi bagagen i bilerne.
Inden vi forlod Grand Canyon National Park, kørte vi ud til et udsigtspunkt kaldet Point Imperial, der er det højeste punkt på North Rim. På dette punkt var der også en fantastisk udsigt over Grand Canyon, som vi fik foreviget digitalt.
Vi fortsatte derefter turen ud af parken og kørte mod Kayenta. Det var et noget anderledes landskab, vi kom i gennem undervejs - der var meget goldt, og udover græstotter var der kun få buske og træer spredt ud over området. Der er også meget øde, hvilket sikkert skyldes landskabets udformning, og der er langt mellem samlinger af nogle enkelte huse eller små byer. Termometret i bilen viste en udendørstemperatur på omkring 35°C, hvilket nok også har betydning for landskabet og befolkningstætheden.
Langs hele ruten stod der et utal af indianerkvinder ved vejen og solgte smykker af forskellig art, og vi måtte da stoppe et par steder, for at Kirsten kunne få lysten styret! Vi passerede også Colorado River et par gange - både ved Navajo Bridge og ved Page, hvor vi spiste frokost ved dæmningen ved vandkraftværket.
Omkring 40 km før vi nåede Page, måtte vi holde stille i ca. 25 min. pga. vejarbejde. Da vi sad og ventede på at komme videre, talte vi om at amerikanerne har et lidt underligt forhold til arbejdsressourcer: Ved vejarbejdet stod en kvinde med skilt, hvor der på den ene side stod ”Stop” og på den anden ”Slow”, og hendes opgave var at holde og vende skiltet, når vi skulle køre. Det er da ikke en opgave, man kan sætte et menneske til at udføre hver dag!
Efter frokosten i Page fortsatte vi mod Kayenta, hvor vi var fremme ved vores Best Western Motel kl. 16. Vi spiste aftensmad efter at have tømt bilerne, derefter var nogle af os ude at handle ind til de næste par dage. Om aftenen hyggede vi os med kaffe og vandmelon, og omkring kl. 22 gik vi i seng.

Ingen kommentarer: