mandag den 14. juli 2008

Murdo - Custer State Park

Dagen startede som mange af de tidligere dage - mobilen vækkede os kl. 6.30, og efter et bad spiste vi morgenmad. I går havde far set, at der er et museum med biler, så mor og jeg gik med ham derop efter morgenmaden. Der var indtil flere haller med gamle biler, motorcykler, traktorer og motorer. Derudover var der også forskellige sten og en masse andre ting.
Da vi kom tilbage fra museet, pakkede vi bilerne og kørte mod Badlands National park. Vi nåede dog ikke ret langt, før kom forbi en gammel by - Old Town - der skulle vise, hvordan byer så ud i vesten i 1800-tallet. Der var mange forskellige bygninger, som en bank, kirke, fængsel, skole, togstation og selvfølgelig en saloon. Det var egentlig ganske sjovt at se.
Vi nåede næsten middagstid inden vi fortsatte turen til nationalparken. Mens vi i går kørte i et rimelig fladt område med marker omkring os, skiftede landskabet ret brat til nærmest bjergagtigt, hvor bjergene er opstået ved at jord er eroderet. Vi gjorde stop forskellige steder, hvor vi nød udsigten, og ellers bevægede vi os stille og roligt gennem parken.
Vi fortsatte derefter turen mod byen Wounded Knee, hvor indianerne led store tab i det sidste slag mellem dem og den amerikanske hær i 1890. Der var ikke ret meget at se - kun en tavle, der beskriver handlingen - så det var egentlig en lang køretur for så lidt. Vi fortsatte derfor hurtigt mod den nærmeste Wal-Mart - i Rapid City - for at handle ind, hvorefter vi kørte Custer State Park, hvor vi havde lejet to hytter. Vi nåede først frem kl. 20.45, så det blev ikke til meget andet end aftensmad, før vi skulle ind og se dyner.

Ingen kommentarer: