tirsdag den 29. juli 2008

Første dag i Los Angeles

Der var ikke morgenmad på motellet, så den måtte vi selv sørge for i dag. For en gangs skyld skulle vi ikke pakke bagagen i bilerne, så vi var klar til at køre ind til centrum kl. 8.30. Vi parkerede bilerne på Vine Street - tæt på Hollywood Boulevard, hvor navnene på de mange stjerner inden for film, tv, musik, teater og radio kan ses på Walk of Fame. Man går hele tiden og kigger efter kendte navne der, så man ser ikke så meget andet. Ud på formiddagen gik vi på Starbucks, hvor vi fik kaffe og chokolade i både varme og kolde udgaver.
Vi fortsatte hen ad Sunset Boulevard, og vi havde lige afleveret vores tasker på vejen ind i en musikbutik, da gulvet begyndte først at gynge og derefter ryste, så det bulede. Væggene rystede, og man kunne høre cd-etuierne klapre mod hinanden og falde på gulvet. Det bragede højt, og jeg troede, det var en lastbil, der kørte forbi udenfor. De andre kunder i butikken styrtede mod udgangen, fik deres tasker og løb udenfor. Der gik faktisk lang tid, før det gik op for mig, hvad der var sket: Vi havde oplevet et jordskælv. Vi stod udenfor butikken et stykke tid og snakkede om, hvad der var sket og hvad vi skulle gøre. Vi gik videre ned ad gaden, og mange steder kunne vi se mennesker, der var gået udenfor de bygninger, de havde opholdt sig i under jordskælvet. Vi så bl.a. et stort antal bygningsarbejdere, der stod neden for den fleretagers bygning, de var ved at bygge. Vi fandt senere ud af, at jordskælvet havde en styrke på 5,4 på Richterskalaen, og at epicentret lå ca. 50 km fra Los Angeles.
Derefter ville vi have været henne ved et shoppingområde, hvor de rige og de kendte shopper, og vi gik egentlig et pænt stykke, men der var længere at gå, end vi havde regnet med, så det endte med, at vi tog en bus tilbage til bilerne.
Når man nu er i Hollywood, så skal man selvfølgelig også have et billede af Hollywood-skiltet, og vi var ikke anderledes. Vi kørte derfor ind ad forskellige veje for at se, hvor vi kunne få det bedste billede, og det viste sig at være på Beachwood Drive. Bagefter kørte vi tilbage til motellet, hvor vi fik aftensmad. Om aftenen var vi en tur i poolen - det var rart at blive skyllet efter dagens anstrengelser.

Ingen kommentarer: